- Dagens Ord -

   
    

Forandring Fryder
08.06.2006

 

..Variatio Delectat...

Forandring fryder, siger et gammelt ordsprog, der første gang optræder i et skuespil, "Orestes" af den gamle græker Euripides skrevet i 408 fvt. Men siden er det brugt utallige gange...ja i flæng, vil jeg tillade mig at sige. Men hvad BEEEEEEP menes der med det?

Forandring fryder....gør det nu det? Og hvem fryder det?

Vi kører vores eget løb. Vi bygger vores egen verden. Vi sørger for, at vi tilpasser os omverdenen og de mennesker, vi omgås. Det er ikke nogen let og hurtig kamp med mindre vi er født med en sølvske i munden. Så hvorfor er det, at når vi endelig har tilkæmpet os det, vi er glade ved, at vi skal ÆNDRE DET, så FORANDRINGEN KAN FRYDE?!?! Hvorfor skal vi ændre os? Hvad er det vi ka' li' ved forandringen?

Jeg kan sgu' da ikke li', at en af mine bedste veninder, der byggede rum i mit hjerte, og jeg troede var en evig passager, pludselig finder ud af, at lejligheden var solgt på falsk grundlag? Hvem fryder det? Hende? Jeg?

Jeg kan sgu' da heller ikke li', at lige pludselig er det hele fyldt med støv, der langsomt har sneget sig ind i krogene, så jeg skal finde vand, sæbe og støvsuger og flytte alt muligt rundt for at få ryddet op. Hvem fryder den forandring? Og hvem si'r jeg gider? Hvem siger jeg gider rydde op, inden jeg går til i støv?

Ja, okay, måske fryder det folk, der står i lort til knæene eller sidder fast i dagligdagens karrusel, der har de faste stoppesteder, hvad enten det er med eller uden forsinkelser. Måske kan forandring fryde dem. Måske de burde bryde deres navlestreng eller smide frakken og smøge ærmerne op, så de kunne få frisk jord under neglene. Ja, hvem ved...måske skulle de bare få nye briller eller sove i den anden side af sengen....bare for forandringens skyld. Og så bare blæse på om det frydede dem eller ej. Bare for oplevelsens skyld.

Biorytmer. Periodiske svingninger. Vi er konstant under udvikling. Hvis ikke det er fysisk, så er det vores ønsker og længsler der ændrer sig. Hvem ønsker det samme nu, som da de var unge...eller som de vil, når de bliver ældre. Her taler jeg ikke om de basale behov som kærlighed, tryghed, mad, vand og varme. Men om de små nære ting som...hvem der kyssede hvem... hvem der har fået ny carport.... hvem der stjal mit hjerte og brugte det som føde for hundene...det, der gør vi føler os levende. Er det det, der fryder os, når der sker forandringer?

Og er vi klar til at forandre os? Er vi klar til måske at risikere at miste noget af det vi har i forvejen? Gode forandringer kræver ofte ofre og ofringer, men kan vi forstå det, når vi står på trivialitetens afgrund og kigger ud i tågerne, der ligger foran os. Er det sikre mål så svært at få øje på, at vi hellere vil vende om og traske tilbage i hulen, hvor vi kom fra, og hvor vi ved, hvad vi har. Vi ved ikke, hvad vi får...

Forandring fryder! Ja for fanden! Jeg er træt af trivielle ting. De keder mig. Derfor kan jeg godt skrive under.....FORANDRING FRYDER!

 

 

  Drix       

 

  Welcome to My World (23.05.06)
Speciel (22.06.06)
Gem den sidste dans (26.06.07)