- Dagens Ord -

   
    

Gem den sidste dans...
26.06.2007

 

Save the last dance the very last dance for me

Vandet samles i krogen. Det presser på. Det er sket igen.
Pludselig død. Græd for dem. Det lindrer sjælen, siges det.
Men kan der grædes af pligt?

Opstillede systemer. Tradition og tvang. Bøjede hoveder. Vi er bænkevarmere nu. Gråd for de efterladte. Vi nåede ikke at svinge dig i dansen igen. Du var pludselig borte, selv om Morfeus vuggede dig i sine arme. Du er væk for os nu. Græd for satan. Lad uskyldige tårer krydre den sidste andagt. Det lindrer sjælen. Musikken er her stadig, men der danses ikke. Der synges, men det er ikke skønsang. Der mangler rytme....nej, der mangler sjæl!


Oh I know that the music's fine
Like sparklin' wine, go and have your fun..

Ryst din røv! Løft dit glas. Hold om din partner. Lad ham mærke dine former. Mmm....vuggende... dansende... natten er lækker. Hun er lækker. Lækker musik. Lækkert æggende. Slurp! Slurk! Synk! Dans og farver. Farver, der bølger. Vi danser sorgerne væk. Vi giver ikke ved dørene, men alligevel holder vi dørene åbne for dansen. Det er ved den, at vi lever. For i dansen kan du mærke ømhed, nærhed og puls. Pulserende musik. Vi drukner sorgerne, hvis de gør for ondt. Men hvor ondt gør det at finde sorgerne, når de svømmer ovenpå igen? Ikke alt kan holdes nede med sten og afsavn.

Vi burde ses noget mere.... Tror det er bedst vi holder en pause nu. Du irriterer mig. Hvor lang skal en pause være før det er for sent? Hvor gode skal nogle minder være, før de fremkalder tårer, når det hele er forbi, og der ikke kan danses mere? Og jeg har lige mødt dig....slet ikke lært dig nok at kende. Og nu er du væk!! Drik ud! Løft dit glas min ven.....se hun smiler til dit fyldte bæger hen.... Lumske planer. Drik ikke mere end klogt er. Du skal jo gerne slippe levende fra det! Fuldebøtte. Skævert! For satan det er dumt! Natasja, du nåede aldrig at skinne helt, selv om du var ved at blive pudset til. Jeg vil savne dig. men at tænde lys i hjerter er ikke en dum ide. De er meget sværere at slukke end lys, der står ude i vind og vejr. Så må vi bare lære at leve med dem.


If he asks, if you're all alone
Can he walk you home, you must tell him no.

Det er svært, når man føler, at der er kapitler, der ikke skrives færdig. Og hvis de fortsættes, er det med en helt anden slutning, end det var meningen. Helten dør. Og når helte dør, går det hurtigt. En ring af ild. Regn på kold marmor. Et blik ud i skumringen, når vi tænker tilbage. Du lærte mig hyggen. Du lærte mig at stå i køkkenet og lave kaffebord. Du lærte mig at være skeptisk og gå egne veje. Du ville være stolt, selv om du havde ondt. Du var gæstfri. Livet på landet ligger dybt i mig. At gå sine egne veje uden at fare vild, er en bedrift i sig selv.

Og så sniger det sig ind på dig. På de, der ikke holder øje. På de, der er ligeglade. På de, der ikke aner uråd. Og på de, der passer på sig selv. Den snigende gift. Den, der tager energien og kræfterne. Den er der. Lurer som en slange. Bider, når vi i et øjebliks uopmærksomhed drejer hovedet. Måske var det melodien....melodien, der blev væk. Men så er det for sent. Døden er nådesløs, og kun få kan snyde den. Gem den sidste dans. Gem den til du føler det er på tide.


Oh baby won't you save the last dance for me..

Gem den sidste dans. Og når du ikke at danse før døden byder sig til, så fortvivl ikke. Når bare du har melodien i hjertet endnu, kan du altid danse. Hvad enten du står på en pløjemark og regnen siler. Om du står en lun sommeraften på terrassen med et græsstrå i munden, insekterne summer, myggestikkene klør i benene og du mindes tiden. Hvad enten du træder ud på brostenene mellem glasskår og skarpe sten i bare tæer, og mindes rytmen i kroppen. Hold fast om partneren. Mindet, der ikke kan svinde, som sandet og vandet i tiden. Mærk dit hjerte. Mærk hvordan du er i øjeblikket. Gem den sidste dans. Men husk at danse, mens musikken spiller. For når musikken stopper bliver der stille......helt stille!

 

  Drix       

 

  Welcome to My World (23.05.06)
Forandring Fryder (08.06.06)
Speciel (22.06.06)